boris-johnson 20190531144613
1,1656€
  • 0,0004€
  • 0,03%

La lliura ha marcat un nou mínim de cinc mesos i mig aquest dimarts, als 1,2511 dòlars, hores abans que el partit conservador afronti un nova votació per elegir els dos candidats finals a liderar el partit. Amb un claríssim avantatge de Boris Johnson, la resta de postulants competeixen per la segona plaça.

La moneda britànica descompta ja no només la victòria de Johnson, sinó els riscos que el país compleixi la pròrroga donada fins al 31 d'octubre sense aprovar l'Acord de Retirada de l'exprimera ministra Theresa May. Els analistes assenyalen que la moneda està fortament sobrevenuda, ja que el mercat pren posicions davant l'anomenat Brexit dur.

Les caigudes contra l'euro també han portat la moneda a un nou mínim de cinc mesos davant la divisa comunitària al voltant de les 0,8980 lliures. La lliura encadena sis setmanes de declivi contra el seu rival europea i va de camí a la setena.

Els analistes esperen que la situació en la moneda empitjori d'aquí a finals de juliol, quan s'espera que es proclami el nou líder dels 'tories'. "L'elecció de Johnson està descomptada, però la reacció de la Unió Europea, no", indiquen analistes d'Union Bancaire Privee. Amb tot, l'expert de divises Melchor Armenta creu que el Banc d'Anglaterra donarà suport a la moneda i "no deixarà que es desplomi abruptament". Segons explica a Bolsamanía, el límit està als 1,20, però espera que el banc central "faci intervencions" per anar esmorteint la violència del descens.

El mercat seguirà atentament la votació d'aquest dimarts, que encara no és l'última, ja que els candidats hauran d'acabar reduïts a dos. Johnson s'enfrontarà a un debat televisiu per primera vegada avui, en el que la seva posició sobre un no-acord en el Brexit se sotmetrà a un major escrutini. El mercat espera més debilitat per la moneda, mentre observa de prop el favorit per liderar Regne Unit.

Noticias relacionadas

contador