cb libra bajaosh1

La lliura esterlina ha tocat aquest dijous mínims de dos setmana davant el dòlar, ja que el mercat ha virat temporalment la seva atenció de les eleccions parlamentàries del pròxim mes al Regne Unit a la reunió de política del Banc d'Anglaterra (BoE per les seves sigles en anglès).

Amb l'avançament electoral previst per al 12 de desembre i una nova data límit del Brexit establerta pel 31 de gener, el Banc d'Anglaterra ha mantingut la seva taxa de política monetària sense canvis al 0,75%, però la sorpresa l'han donat les votacions del Comitè de Política Monetària de l'organisme, ja que dos dels seus membres, Michael Saunders i Jonathan Haskel, han diferit de la resta dels seus companys i s'han mostrat a favor d'una retallada de taxes. Els altres set han optat per mantenir les taxes en els valor actual. Han estat els primers membres de l'organisme que dirigeix ​​l'entitat en votar a favor d'una rebaixa de les taxes des de l'últim retallada del BoE, l'agost de 2016, just després de la decisió del' eferèndum del Regne Unit d'abandonar la Unió Europea.

"Un dels problemes que té el Banc d'Anglaterra és que s'acosten esdeveniments binaris: les eleccions i el Brexit", va dir Kallum Pickering, economista sènior de Berenberg. "Llavors, des d'un punt de vista de política pura, el Banc d'Anglaterra no s'avançarà a aquests esdeveniments".

Tot i això, la creixent creença entre els economistes que el banc central reduirà les taxes d'interès en algun moment de l'any vinent, a causa de la desacceleració de l'economia i la incertesa del Brexit, ha provocat un declivi en la moneda. De fet, alguns analistes opinen que durant aquesta reunió, que és, en teoria, l'última de l'actual governador, Mark Carney, encara que el seu reemplaçament ha quedat a l'aire i s'especula que es quedarà fins al gener, es pot apuntar cap a aquesta flexibilització.

La lliura ha baixat breument a un mínim de dues setmanes als 1,2800 dòlars, preus no vistos des del 24 d'octubre. Davant l'euro, cedeix un 0,34%. Els economistes de Rabobank i Deutsche Bank han canviat el seu pronòstic d'un augment de tipus l'any que ve, en canvi, veuen un risc creixent d'una retallada de taxes quan el Banc d'Anglaterra lliuri el seu informe d'inflació de gener.

Noticias relacionadas

contador