libras

La sacsejada que van patir els mercats borsaris aquest dimecres ha eclipsat l'auge de la lliura i les bones notícies que arriben des del Brexit. El procés de divorci entre la Unió Europea i el Regne Unit és un dels grans focus de tensió, però davant la desfeta generalitzada, l'anunci que l'acord està complet al 85% ha passat gairebé inadvertit.

Per a tots, menys per la lliura. Tot i que el FTSE londinenc s'uneix al cor de declivis als parquets mundials, la moneda britànica manté el seu avanç contra el dòlar i se situa en el seu millor canvi de tres mesos contra l'euro. Amb tot, l'impuls que està rebent la moneda comunitària aquest dijous, arrossegada per les vendes al dòlar, ha allunyat la divisa britànica dels seus màxims de tres mesos i mig de dimecres, a les 0,8723 lliures.

Però l'optimisme dels inversors s'ha vist alimentat per les declaracions del cap negociador de Brussel·les, Michel Barnier, segons el qual el pacte estaria pràcticament complet. Durant tota la jornada de dimecres, es van succeir les informacions que Londres i Brussel·les havien fet progressos sobre la frontera irlandesa i que el document final es podria presentar dilluns, a temps per a la cimera de la UE d'aquesta setmana que ve.

Avançada la jornada, Barnier ha alimentat encara més el bon ànim en assenyalar que la UE vol que el seu control de la frontera irlandesa es dugui a terme en la forma menys intrusiva possible. La lliura ha escalat per sobre dels 1,32 dòlars, en conseqüència.

Noticias relacionadas

contador