cb libra bajaosh1

La lliura cedeix terreny a marxes forçades aquest dimarts, després que hagi transcendit la notícia de la topada entre la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre britànic, Boris Johnson. La mandatària alemanya ha tirat un gerro d'aigua freda sobre les esperances que la Unió Europea (UE) es doblegui a les propostes de Londres per reformular l'acord del Brexit abans del 31 d'octubre i la moneda apunta als 1,22 dòlars, que va fregar l'1 d'octubre.

Segons informen diversos mitjans, Merkel li hauria etzibat al 'premier' que un acord és "aclaparadorament improbable", cosa que deixa el procés "en un punt mort", segons indica Neil Wilson, analista de Markets.com. "L'últim raig d'esperança s'ha apagat i les possibilitats d'una sortida ordenada s'esvaeixen", prossegueix, amb la col·lisió sobre Irlanda del Nord entre el Regne Unit i la UE.

En una conversa telefònica mantinguda aquest matí, Merkel ha posat com a condició indispensable a Johnson que Irlanda del Nord ha de romandre a la unió duanera, cosa que ha suscitat una reacció de Downing Street que crida al pessimisme, ja que ha declarat que "l'acord és essencialment impossible" i que la UE no s'està comprometent seriosament.

"A la lliura no li agrada gens tot això", assenyala Wilson, a jutjar per la seva ràpida depreciació de camí als mínims setmanals, cosa que obre les portes perquè es posin a prova els mínims multianuals als 1,19 dòlars. "Ens dirigim a un nou escenari ara: que es revoqui el Brexit o que no hi hagi acord", comenta l'expert de Markets.com.

Noticias relacionadas

contador