libras

La lliura es canvia de mans en mínims de dos mesos aquest dilluns quan els operadors es preparen per al discurs del pressupost anual del ministre de finances britànic, Philip Hammond. La moneda britànica ha sucumbit també a l'apetit al mercat de les divises pel dòlar dels EUA, que opera a màxims de 10 setmanes en l'índex que mesura el seu acompliment contra sis divises rivals. En canvi, contra l'euro es manté estable, mentre la moneda europea segueix als 1,1390/70 dòlars.

Els analistes preveuen que Hammond faci servir el seu discurs per instar el seu Partit Conservador, actualment dividit, a donar suport al pla del govern per a un acord amb Brexit. Després d'una dècada de retallades als serveis públics, s'espera que el ministre presenti un increment de la despesa. Però també deixarà clar que una major despesa dependrà que Londres acordi amb Brussel·les els termes de la seva sortida de la Unió Europea (UE) el març. La lliura es negocia als 1,2820 dòlars.

Entre altres notícies que mantindran els operadors amb plena atenció aquest dilluns, a més de les tensions comercials i el temor per un alentiment del creixement, destaca la renúncia de la cancellera alemanya, Angela Merkel, a optar a un nou mandat al capdavant de la Unió Cristià Demòcrata (CDU), segons han informat aquest dilluns fonts del seu partit. El partit conservador té previst elegir el seu nou líder durant el seu congrés de desembre. Fins ara s'esperava que Merkel, al capdavant de la formació des de 2000, optaria a un nou mandat.

L'euro no s'ha immutat, de moment davant aquesta notícia. La moneda nord-americana, per la seva banda, ha trobat suport recentment en la compra d'un refugi segur, ja que la demanda dels inversors per actius més arriscats va disminuir a causa de les fortes caigudes als mercats mundials de renda variable a causa de les preocupacions sobre els beneficis empresarials, la incertesa geopolítica i el creixement mundial.

"El desenvolupament al mercat d'accions dels EUA és el focus principal al mercat de divises", ha dit Masafumi Yamamoto, estrateg de divises de Mizuho Securities.

Noticias relacionadas

contador