• El Tribunal Suprem ha fallat, amb vuit vots a favor i tres en contra que el Parlement ha de decidir l'activació de l'Article 50
  • Analistes coincideixen en que la lliura seguirà sent una divisa vulnerable als pròxims mesos

Un altre gran dia per a la lliura ha arribat. La divisa ha deixat màxims de cinc setmanes i s'ha disparat fins al preu dels 1,2540 dòlars, hores abans que el Tribunal Suprem de Regne Unit hi hagi decidit, amb vuit vots a favor i tres en contra, que l'activació de l'Article 50 del Tractat de Lisboa ha de passar pel Parlament britànic. O el que és el mateix, que els plans de Brexit de Theresa May han de sotmetre's a la decisió de la Cambra dels comuns a l'inici del procés i no al final, com pretenia la premier.

Segons Reuters, el mercat esperava un 90% de possibilitats que la Justícia es decantés del costat dels demandants que han portat la seva causa davant l'alt tribunal britànic. Així, les esperances estan del costat que el Brexit es retardi en el tràmit parlamentari i que la lliura repunt fins a la regió dels 1,25 - 1,26 dòlars, segons analistes d'ING consultat pel mitjà.

No obstant això, durant la lectura de la sentència, la divisa no s'ha disparat més enllà dels recents màxims. De fet, poc després, s'ha deixat gairebé un 0,6%, en un moviment d'anada i volta que ha deixat el cable (la lliura/dòlar) pràcticament sense canvis. De fet, experts d'ING també han indicat, en declaracions a Bloomberg, que la decisió estava pràcticament descomptada en el preu de la lliura.

El cable (la lliura/dòlar) s'ha apreciat un 4% des del discurs de la premier britànica sobre els seus plans del Brexit

El cable (la lliura/dòlar) s'ha apreciat un 4% des del discurs de la premier britànica sobre els seus plans del Brexit i “segurament veurem com s'estén el ral·li ara que el Suprem decideix en contra del Govern de May”, assegura el cap d'estratègia de FXTM, Hussein Sayed. L'expert també puntualitza que “això, no obstant això, no significarà que el Brexit no vagi a executar-se, simplement retardarà el procés i afegirà unes quantes complicacions”, així que encara que el cable encara repunt més “enmig d'un major estrangulamiento dels curts", Sayed encara considera "que és moment de vendre en el ral·li i comprar en les caigudes”.

En el seu encreuament contra el dòlar, la lliura també s'ha apreciat un 0,6%, fins a la regió dels 0,85 lliures. Així, són les perspectives que el Brexit s'ajorni el que recolza l'elevada volatilitat de la lliura en les jornades recents. També que la moneda protagonitzés la seva major escalada en tan sols un dia des dels anys 90 vista a mitjan mes de gener. No obstant això, els experts de Rabobank segueixen veient la lliura com una “divisa vulnerable els propers mesos”.

Noticias relacionadas

contador