bresil-jair-bolsonaro-reprendra-sa-campagne-le-12-octobre

Jair Messias Bolsonaro no s'ha proclamat president en la primera volta de les eleccions brasileres per només tres punts. Amb el 99% escrutat, el candidat conservador ha aconseguit el 46,3% dels vots enfront del 29% del seu rival, el successor de Lula de Silva, Fernando Haddad.

Tot apunta, segons aquests resultats, i excepte sorpresa total d'última hora, que Bolsonaro es convertirà en el pròxim president del Brasil a finals d'aquest mes d'octubre (la segona volta se celebra el dia 28).

Els mitjans internacionals parlen d’un triomf total del candidat de dretes, excapità de l'exèrcit, que s'ha situat per sobre del que anticipaven les enquestes.

Bolsonaro ha declarat que no farà cap negociació partidària. "A mi ja em donen suport més de 260 diputats del bloc ruralista, gran part del bloc evangèlic i de la bancada de la seguretat (policies i militars). Segons els meus comptes, tenim aproximadament 350 diputats que estaran amb nosaltres i, majoritariament, ells són honestos".

Haddad, per la seva banda, va cridar aquest diumenge "a la unió dels demòcrates del Brasil", anticipant quin serà el seu lema de campanya. Però tan sols un front molt ampli li permetria batre Bolsonaro. Ho va admetre explícitament: "Hem de buscar una ampliació de la nostra aliança més enllà dels partits amb els quals ja compartim la coalició (el Pros i el comunista). Volem arribar a tots els brasilers que, independentment dels seus partits, vulguin contribuir a la reconstrucció democràtica del país".

Noticias relacionadas

contador