ep monedas y billetes de euro
EUROPA PRESS - ARCHIVO

Màxims de més de quatre mesos en l'euro aquest dimarts, a poques hores de la reunió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE) del mes de juliol i en vespres de la cimera de la Unió Europea (UE) d'aquesta finalitat de setmana, en la qual s'espera que es discuteixi el Fons de Recuperació després de la pandèmia. La divisa comunitària ha saltat per sobre de 1,14 dòlars fins a nivells que no s'havien vist des del 10 de març.

L'euro té a l'abast els 1,15 dòlars amb aquest moviment, preu que va acariciar el 9 de març, just en els primers compassos de la pandèmia de coronavirus a Europa. Si supera els 1,1496 dòlars, la següent resistència se situa entre els 1,15-1,1550 dòlars, preus de gener de 2019.

El repunt de l'euro/dòlar “sembla impulsat pel creixent optimisme sobre la cimera de la UE i la feblesa general del dòlar nord-americà, amb el dòlar/ien també per sota de 107,00 iens i el dòlar/iuan per sota de 7,0 iuans”, assenyala Stephen Innes, analista de Axitrade.

Quant a la cimera, “continua havent-hi un nivell generalitzat d'escepticisme al carrer, la qual cosa suggereix que encara existeix la possibilitat d'una sorpresa a l'alça, per la qual cosa superar els 1,15 dòlars no està fora de discussió”, afegeix.

Des d'una perspectiva tècnica, “l'euro ha estat registrant mínims i màxims creixents aquests darrers dies, encoratjant encara més als alcistes”, apunta Innes.

Noticias relacionadas

contador