dolar1

El dòlar ha deixat enrere les caigudes inicials amb què va reaccionar a la notícia del procés d'impeachment del president dels EUA, Donald Trump, i va iniciar un ral·li aquest dimecres que té aspecte de prolongar-se dijous. L'índex del dòlar està a tan sols un 0,5% dels seus màxims de dos anys i mig i té a un tir de pedra la seva fita de més de dos anys contra l'euro.

El 'bitllet verd' "va agafar molts inversors per sorpresa", reconeix Hussein Saied, analista d'FXTM. A la tarda de dimecres, la moneda va tocar els 1,0938 dòlars contra l'euro, preu que ha ampliat aquest dijous, de camí cap als màxims anuals als 1,0926 dòlars. També va marcar 1,2350 dòlars contra la lliura, que avui segueix cedint terreny i enfront del ien, es va frenar a les portes dels 108,00 iens. "La conclusió és que el judici polític a Trump és bo per al dòlar", comenta, per la seva banda, Boris Schlossberg, analista de BK Forex.

Els experts de Berenberg expliquen que, si bé aquesta investigació de judici polític se sumarà als nivells ja alts d'incertesa, "és molt poc probable que tingui un impacte econòmic important". I recorden que durant els procediments de judici polític de Nixon i Clinton, "els mercats financers van ser impulsats pels fonaments econòmics" i no per la política.

"No hi ha una raó única per explicar la fortalesa del dòlar, sinó que hi ha diversos factors en joc", assenyala Sayed. "El Regne Unit enfronta una crisi política amb el Brexit, la zona euro està a prop d'una recessió, els rendiments dels bons a les economies desenvolupades segueixen molt deprimits i els inversors volen un lloc segur per estacionar els seus diners".

"Malgrat el drama de judici polític, el dòlar continua consolidant el seu lloc com la principal moneda de refugi mundial", prossegueix. No obstant això, si el dòlar continua pujant, cal esperar que Trump pressioni al Departament del Tresor perquè intervingui en la moneda", avisa.

Noticias relacionadas

contador