yencb

Caigudes per al ien aquest dimecres, després que el dòlar hagi avançat al so de la pujada dels rendiments dels bons nord-americans. Les declaracions de dos membres de la Reserva Federal (Fed) sobre les alces de tipus van animar la renda fixa dels EUA, cosa que ha provocat que el diferencial de tipus sigui cada cop més ampli entre els EUA i el Japó. La moneda nipona ha superat la resistència de 123,25 iens en l'encreuament contra el dòlar, pujant un 0,68% fins als 123,60 iens. A Àsia ha sumat un altre 0,13% fins als 123,77 iens.

  • 152,8800¥
  • -0,53%

"Sorprenentment, el Banc del Japó o el Ministeri de Finances no han dit res de 'vigilar els mercats de divises', cosa que ha animat els alcistes del dòlar/ien", comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda. "Els màxims de finals de març als 125,10 iens estan ara a la vista un altre cop, seguits dels 125,80 iens", prossegueix. "Si no és que les actes del banc central siguin menys agressives aquesta nit, cosa que permetria als mercats suposar que han valorat el pitjor per a la Fed pel que fa a la restricció monetària, el dòlar/ien hauria de trobar molt suport als 122, 50", assenyala l'expert.

De totes maneres, els experts indiquen que el Banc del Japó s'"alarmarà" si el ien s'afebleix més enllà dels 130 per dòlar, segons l'exviceministre japonès de Finances per a Afers Internacionals, Eisuke Sakakibara. La moneda japonesa va caure més d'un 5% davant del bitllet verd al març, malgrat que el ien es considera tradicionalment una moneda refugi. Tot i això, el ien va patir un cop dur quan l'agitació geopolítica, com la guerra entre Rússia i Ucraïna, va agitar els mercats mundials.

L'afebliment del ien es produeix enmig de les expectatives que el Banc del Japó sigui més lent que altres bancs centrals en l'enduriment de la política monetària.

Mentre que els seus homòlegs mundials, com ara la Reserva Federal dels EUA, han començat a apujar els tipus d'interès i s'espera que prenguin mesures més agressives per controlar la inflació, el banc central japonès ha continuat amb el seu estímul massiu.

Els nivells actuals del ien enfront del dòlar no suposaran un problema, va dir Sakakibara, al qual anteriorment anomenava com el "Sr. Ien" quan va dirigir múltiples intervencions monetàries durant la dècada de 1990. Va assenyalar que el dòlar/ien cotitzava entre 120 i 125 fa uns quatre o cinc anys.

Noticias relacionadas

contador