Kurod BoJ

El Banc del Japó no s'ha quedat enrere en la decisió de política monetària. Després de les mesures de sortida dels estímuls d'emergència relacionat amb la pandèmia de la Covid-19 de la Reserva Federal dels EUA (Fed), el Banc d'Anglaterra i el Banc Central Europeu, el supervisor monetari nipó ha anunciat aquest divendres que reduiria les compres de paper comercial i bons corporatius.

El banc central ha anunciat que, a partir de l'abril, reduiria les seves tinences de paper comercial i bons corporatius a un total d'uns 5 bilions de iens (43.970 milions de dòlars) des del límit anterior de 20 bilions de iens, en una picada d'ullet a la forta millora de les condicions financeres de les grans empreses. La decisió torna al nivell de les tinences d'actius de crèdit on estaven al començament de la pandèmia el 2020.

En una decisió àmpliament esperada, el Banc del Japó ha mantingut divendres el seu objectiu de tipus d'interès a curt termini al -0,1% i el del rendiment dels bons a 10 anys al voltant del 0%.

El Banc del Japó també ha prorrogat per sis mesos la data límit del març del 2022 per al seu pla de préstecs d'alleujament de la pandèmia amb ajustaments en les condicions, per garantir que els bancs comercials segueixin canalitzant fons a les petites empreses.

"Les condicions financeres al Japó han millorat en conjunt, malgrat que la pandèmia de la COVID-19 segueix tenint un impacte significatiu en les economies nacionals i estrangeres", ha dit el Banc del Japó en un comunicat que acompanyava la decisió.

El Banc del Japó ha mantingut la seva avaluació que l'economia japonesa s'estava recuperant com a tendència, però ha advertit que els esdeveniments relacionats amb la pandèmia i les limitacions de l'oferta han entelat les perspectives.

Noticias relacionadas

contador