• El mercat necessita més confiança sobre les monedes digitals
ep bitcoin 20171022113003
PIXABAY

El bitcoin, que cotitza actualment a nivells de 7.090 dòlars, podria patir una correcció del 20%, fins a nivells de 5.800 dòlars, segons comenta el broker especialitzat en divises FxPro.

El mercat de les monedes digitals ja ha perdut un 20% de la seva capitalització durant les dues últimes setmanes (des de 300.000 milions de dòlars fins als 250.000 milions), però aquests experts alerten que és necessària precaució addicional amb el bitcoin.

"A curt termini, l'anàlisi tècnica indica que els baixistes encara tenen el control. L'indicador RSI ha baixat, però es troba lluny de nivells de sobrevenda. I la moneda digital no té nivells importants de consolidació fins als 6.200 dòlars o fins i tot més avall, als 5.800 dòlars", afirmen.

En la seva opinió, encara falta confiança cap a les monedes digitals per part dels inversors. A més, els reguladors necessiten temps per fixar un escenari adequat. Per la seva banda, els inversors institucionals busquen nivells més baixos per entrar en aquest mercat i les grans entitats financeres necessiten una nova infraestructura per posar en el focus aquesta mena d'actius.

"I mentre tothom espera un moment millor, les monedes digitals poden seguir caient, cosa que augmentarà la volatilitat i netejarà el mercat", afegeixen des FxPro.

A Wall Street, grans figures com Jamie Dimon, Goldman Sachs i Warren Buffett segueixen atacant les monedes digitals, en considerar-les un actiu especulatiu i poc fiable. "Sembla que Wall Street vol veure realment mínims extrems", argumenten aquests analistes.

Segons FxPro, el Chicago Stock Exchange (CBOE) estudia el llançament d'un ETF sobre el bitcoin, cosa que obriria la porta al fet que asseguradores i fons de pensions puguin plantejar invertir a la moneda digital. "Si el risc és assumit per intermediaris amb una base legal i tècnica, això seria un factor addicional de suport per al mercat de les monedes digitals", conclou el broker.

Noticias relacionadas

contador