ep el bce aboga por una regulacion global del bitcoin que tacha de altamente especulativo
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

Caigudes en el bitcoin aquest divendres que ha esborrat tots els guanys setmanals i ha recalat al voltant dels 46.000 dòlars. L'actiu digital ha arribat a cedir al voltant del 5% i manté la seva marcada volatilitat per la cautela dels inversors després de la correcció del ral·li de febrer que el va portar a la fita històrica per sobre de 58.000 dòlars. A més, s'ha vist llastrat per les pujades del dòlar provocades per les declaracions del president de la Reserva Federal (Fed) Jerome Powell, que no van convèncer el mercat que l'organisme prepari nous estímuls.

Tot i que la seva retòrica general va ser acomodatícia i va reiterar el compromís de mantenir una política monetària ultratou fins que l'economia estigui "molt avançada en el camí de la recuperació", el mercat ha interpretat les seves paraules com que el banc central té dubtes pel que fa a injectar a l'economia més gasolina. El preu del bitcoin es va quadruplicar l'any passat i ha pujat un 66% aquest any per l'especulació que la criptodivisa podria servir de cobertura contra la inflació davant la impressió de bilions de dòlars per part dels bancs centrals de tot el món.

La resta d''altcoins' segueixen l'estela de la més operada de les monedes de xifrat i es tenyeixen de vermell amb caigudes destacades per a l'ethereum de més d'un 4% fins al voltant de 14.500 dòlars. La capitalització total també abandona els 1,5 bilions per situar-se als 1,44 bilions.

Per als operadors del bitcoin que han estat apostant per la criptodivisa com una bona cobertura contra la potencial degradació del dòlar, els comentaris de Powell van oferir pocs senyals que la Fed planeja noves accions. Aquests moviments podrien incloure l'ampliació del programa de compra de bons del banc central dels EUA de 120.000 milions de dòlars al mes.

"Powell no va complir", va tuitejar l'operador de moneda digital Alex Kruger. "Bàsicament va repetir les seves habituals línies dovish", recull 'Coindesk'.

Les accions van baixar dijous, també reflectint potencialment les expectatives atenuades de més estímuls que podrien impulsar el mercat de valors.

Noticias relacionadas

contador