• La correcció en l’ether és encara més gran del 13,5%
  • Experts apunten que el ral·li de les monedes digitals comença a mostrar senyals d'esgotament
cbbitcoin2ee

La inversió en criptodivises no és per a cardíacs. Aquesta és una realitat que es fa evident cada vegada que s'analitzen els brutals vaivens que pateixen els preus del bitcoin i de l’ether, una manca d'estabilitat que deixa a molts inversors amb la pregunta de si val la pena invertir-hi. L'apreciació de les dues enguany confirma que és un valor amb gran demanda: el bitcoin més que triplicat el seu preu fins a l’estratosfèrica meta dels 3.000 dòlars, l’ether acumula una pujada d'un 3.000%, però experts de Morgan Stanley demanen més regulació i suport governamental per consolidar la seva recent pujada i per convertir-se en una actiu de primer ordre.

La descentralització i desregulació són dues de les característiques que més ressalten de la moneda digital i de la xarxa que la sustenta, el blockchain, però la falta de suport institucional és precisament el que produeix ressentiment entre els grans bancs d'inversió. "La ràpida apreciació de les divises en línia ha disparat un allau de trucades als nostres bancs i equips de tecnologia", escriuen des de la companyia nord-americana en una nota per als clients publicada aquesta setmana. "Però l'acceptació dels governs és fonamental perquè la tendència alcista que s'hi observa s'acceleri en el futur i el preu que cal pagar és la regulació", asseguren.

L'acceptació dels governs és fonamental perquè la tendència alcista que s'observa en les divises digitals s'acceleri en el futuro

El volum de negociació de totes les monedes digitals que hi ha actualment en circulació -més de 300- ha superat ja els 117.000 milions de dòlars. Però són molts els experts que avisen que estem davant d'una de les majors bombolles especulatives de tots els temps. Ho va fer el multimilionari Mark Cuban des del seu compte de Twitter i no n’és l'únic. De fet, els mateixos experts de la companyia d'inversió de Nova York reconeixen que "no està clar per què les monedes criptogràfiques s'estan apreciant amb tanta rapidesa". De fet no creuen que es puguin seguir acumulant guanys en l'actual entorn regulador.

CORRECCIÓ DELS PREUS

Per molts experts, la velocitat i volum del ral·li, així com les brutals correccions que pateixen les monedes virtuals, són un bon testimoni que un canvi de tendència ha de venir. De fet, el bitcoin ha recalat a mínims de 10 dies en la majoria de cases de canvi, fins preus per sota dels 2.500 dòlars, una caiguda del 6% durant la sessió de dimecres que avui s'amplia marginalment. Des del rècord dels 3.000 dòlars, la caiguda és de més del 15%.

Més brutal encara és la desfeta de l’ether, que es deixa gairebé un 13,5%, fins a preus propers als 340 dòlars. La moneda digital de la xarxa ethereum va aconseguir preus rècord per sobre dels 400 dòlars el cap de setmana, des dels gairebé 8 dòlars que costava el 31 de desembre.

A més del bitcoin i l’ether, les 20 divises virtuals que encapçalen les llistes de capitalització de mercat, deixen caigudes d'un 7%, en una clara mostra que el mercat està començant a mostrar senyals que hi ha un esgotament en la tendència alcista el 2017.

Noticias relacionadas

contador