• L'últim auge del bitcoin ha elevat la capitalització total de la moneda digital fins als 100.000 milions de dòlars
bitcoins_630

Malgrat l’estratosfèric auge del bitcoin el 2017, que ha triplicat ja el seu preu en poc més de sis mesos, segueix sent considerat una inversió poc seriosa i d'alt risc per part de gurus i inversors tan reconeguts com Mark Cuban. El multimilionari propietari de l'equip de l'NBA, Dallas Mavericks, s'ha dedicat a refredar el preu de l amoneda virtual en les últimes hores, mitjançant diversos tuits en què ha alertat sobre el que considera una "bombolla" que no se sap quan ni quant corregirà.

Coincidint amb la més recent apreciació de la moneda digital, que ja s'ha elevat per sobre dels 2.900 dòlars, després d'incrementar-se 300 dòlars en una sola jornada i arribar a canviar-se per 2.933 dòlars el 6 de juny, el magnat de l'entreteniment i l'esport ha brindat unes quantes opinions sobre el bitcoin als seus més de 7 milions de seguidors a la xarxa social de microblogs. Segons informa 'Market Watch', el preu de l'actiu digital es mantenia encara a prop dels recents màxims quan Cuban ha començat a qüestionar la validesa del bitcoin com un actiu financer, provocant una ràpida depreciació i ha cedit fins als 2.750 dòlars, per després recuperar-se per sobre dels 2.800 dòlars, on es manté cotitzant aquest dimecres. Entre altres coses ha qüestionat l'actual preu de mercat d'aquest actiu del qual ha dit que és més com "una religió que una inversió".

Si alguna cosa mostra la reacció del preu del bitcoin als missatges de Cuban a Twitter és la tremenda volatilitat a la qual està subjecta la negociació amb aquest instrument, sobre la qual alerta el gestor de carteres de Robeco, Jeroen Blokland. Els inversors que pensin en acaparar bitcoins que "han de ser molt conscients de l'impacte que aquesta moneda digital pot tenir en les seves carteres, ja que n’implica un reequilibri exhaustiu i potencialment costós". Entrar a l'univers de les divises en línia requereix "estar alerta constantment", adverteix l'expert.

REVALORITZACIÓ DE 1.000 DÒLARS EN UNA SETMANA

Els vaivens que ha experimentat la negociació del bitcoin confirmen les paraules de Blokland. Maig va ser un mes excepcional per a la divisa virtual que es va veure impulsada per múltiples factors entre els quals destaquen els riscos polítics al voltant de la figura del president dels EUA, Donald Trump, que va disparar l'aversió al risc entre els inversors i la gana pels actius considerats refugi entre els quals s'ha guanyat un lloc el bitcoin que és, per a molts, l’'or 2.0'. A més es va donar un canvi d'estatus legal de la moneda al Japó, on ha passat a acceptar-se com un mètode de pagament i més de 300.000 empreses i negocis fan cua per superar els requisits legals per adoptar el bitcoin. A aquestes qüestions s'afegeixen també canvis intrínsecs en la tecnologia que fa possible les transaccions de la divisa virtual, el blockchain, que ha fet un pas endavant en adoptar un acord subscrit pels majors actors d'aquesta indústria que soluciona els problemes d'escalabilitat de la moneda virtual.

L'últim auge del bitcoin ha elevat la capitalització total de la moneda digital fins als 100.000 milions de dòlars

Però després de marcar el seu anterior rècord el passat 25 de maig, el bitcoin es va desplomar 800 dòlars en tan sols dos dies, fins els 1.900 dòlars assolits el 27 de maig, enmig d'un fort moviment correctiu del mercat. Des d'aquest punt, en poc més d'una setmana, el preu de l'actiu virtual ha remuntat 1.000 dòlars a la seva cotització, animat per la triple cita dels mercats aquest dijous amb les eleccions al Regne Unit, la reunió del Banc Central Europeu (BCE) i la compareixença davant el Senat de l'exdirector de l'FBI, James Comey.

La escalada ha incrementat també la seva capitalització de mercat fins als 46.680 milions, segons dades recopilades per CoinDesk. En el seu conjunt, el valor al mercat de totes les divises digitals s'ha disparat fins als 100.000 milions. Comparant la valoració només del bitcoin amb algunes de les companyies més importants dels EUA, actualment és més gran que la de Ford o Delta Airlines, assenyala Market Watch i supera les dues terceres parts d'empreses que componen l'S&P500.

Noticias relacionadas

contador