yuan portada moneda china

El Banc Popular de la Xina ha advertit que no s'ha d'apostar pel iuan, després de la ràpida caiguda enfront del dòlar nord-americà aquesta setmana. "No aposteu per una apreciació o depreciació unilateral del tipus de canvi del renminbi", ha dit el banc central en una declaració al seu lloc web dimecres a última hora, segons una traducció de mitjans dels EUA.

El comunicat es basa en una lectura d'un discurs del vicegovernador de l'entitat, Liu Guoqiang, en una reunió per videoconferència sobre divises aquell dia.

El iuan va creuar el preu de 7,2 enfront del dòlar dimecres, caient al seu nivell més feble des del 2008. L'índex del dòlar, que segueix la moneda dels EUA enfront de les principals divises mundials, ha pujat a màxims de dues dècades, ja que la Reserva Federal dels Estats Units ha elegit agressivament els tipus d'interès aquest any.

La declaració del PBOC, amb la seva exigència que els bancs mantinguin l'estabilitat al mercat de divises, és una "orientació verbal contra la recent i ràpida depreciació de la moneda", indiquen els analistes de Goldman Sachs en un informe.

El iuan xinès no sembla que es continuï depreciant ràpidament, segons un article del diari estatal Securities Times, en un comentari a primera pàgina, ja que les divises segueixen pressionades per un dòlar nord-americà impulsat per l'enduriment monetari de la Reserva Federal.

La prudència de la balança de pagaments ha servit de suport i ha provocat pèrdues una mica "contingudes" en el iuan en comparació amb els seus homòlegs, segons el diari.

"Mentre les expectatives del mercat es puguin estabilitzar, i mentre les polítiques de suport al creixement econòmic intern segueixin fent efecte, serà difícil que l'índex del dòlar aporti una gran volatilitat al iuan", afirma el text.

Els participants al mercat solen considerar aquests comentaris dels mitjans de comunicació estatals com un indici que les autoritats se senten cada vegada més incòmodes amb la ràpida evolució de la moneda.

El iuan ha caigut més d'un 11% respecte al dòlar des del començament d'any i sembla que patirà la caiguda anual més gran des del 1994.

Noticias relacionadas

contador