ep archivo   yuan
CHINA STRINGER NETWORK / REUT - Archivo

El Banc Popular de la Xina ha instat a ampliar la gamma d'escenaris d'ús de la seva moneda digital del banc central. L'autoritat monetària opina que una interconnexió més gran amb les plataformes tradicionals de pagament electrònic farà que el iuan digital sigui més convenient per als consumidors.

El regulador de la política monetària de la Xina ha demanat que es millori la integració entre el sistema del iuan digital (e-CNY) i les eines tradicionals de pagaments electrònics. El Banc Popular de la Xina (PBOC) afirma que això proporcionarà un augment de la comoditat per als usuaris de la moneda digital del banc central (CBDC). Per aconseguir-ho, cal fer esforços addicionals per ampliar els escenaris i l'entorn per a l'ús del iuan digital, ha subratllat el vicegovernador del PBOC, Fan Yifei, en una declaració durant un fòrum recent sobre finances digitals celebrat a Pequín.

Segons la informació aportada pel portal de notícies governamental China.org.cn, Fan ha detallat que les regulacions i normes en àrees com les identitats digitals, el Bluetooth i els codis QR haurien d'unificar-se per facilitar la interconnectivitat dels diferents tipus de sistemes de pagament . El vicegovernador també ha destacat la importància de millorar la seguretat de la plataforma del iuan digital mitjançant l'actualització de les tecnologies pertinents per evitar la filtració d'informació sensible dels usuaris i eliminar els riscs de seguretat de les dades.

Les autoritats xineses han estat promovent el iuan digital a través d'una sèrie de campanyes de sobres vermells, regalant milions de dòlars d'e-CNY per estimular-ne l'ús. També han anat augmentant gradualment el nombre de regions cobertes pel projecte pilot del iuan digital.

Els casos d'ús també han crescut significativament, i el darrer exemple procedeix del sector del transport públic. A l'agost, l'operador del sistema de metro de la ciutat de Ningbo, a la província oriental de Zhejiang, va començar a acceptar pagaments en iuans digitals, mentre que les autoritats de Guangzhou van permetre als passatgers d'autobús comprar bitllets amb la moneda digital emesa per l'Estat. Segons informació proporcionada per Lubomir Tassev a Bitcoin.com

Noticias relacionadas

contador