dolar portada

El mercat ha descomptat en bona mesura un increment de tipus del 0,5% aquest dimecres per part de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i encara que no són pocs els que creuen que el Comitè de Política Monetària (FOMC per les sigles en anglès) podria arribar a sorprendre amb una pujada de fins a un 0,75%, diverses veus s'han alçat per avisar que l'orientació a futur del banc central serà decisiva per donar la raó als que creuen que els 'falcons' regnaran al banc central. Però hi ha riscos que la feblesa recent de l'economia dels EUA lligui curt els membres més agressius del FOMC. Per tant, accions i divises podrien protagonitzar un ral·li d'alleujament.

  • 1,0691$
  • -0,11%

L'euro/dòlar continua trobant suport just per sobre dels mínims de la setmana passada als 1,0470 dòlars, "amb el següent objectiu de tornar a provar els mínims del 2017 els 1,0340", comenta Michael Hewson, analista de CMC Markets. "Per alleujar el risc d'una depreciació cap a la paritat ens cal veure un moviment de tornada per sobre de la zona d'1,0820", indica.

"És el que diu el FOMC, i no el que fa, el que determinarà la direcció a curt termini del dòlar nord-americà", assenyala Jeffrey Halley, analista d'Oanda. "Qualsevol indici que el discurs del FOMC vacil·li en la seva agressivitat podria desencadenar una bona correcció a la baixa de l'índex del dòlar", afegeix. "Té un suport als 103,00 i una resistència als 104,00. El màxim del triangle plurianual es troba avui als 102,50, i el seu fracàs indica una correcció més profunda cap als 101,00", afegeix l'expert.

En el seu encreuament contra l'euro, assenyala que el 'bitllet verd' està consolidant en un rang d'1,0500-1,0600 dòlars aquesta setmana i "amb els riscos econòmics i polítics al voltant del conflicte entre Rússia i Ucraïna en ple apogeu, qualsevol repunt d'alleujament de la Fed hauria d'assolir un màxim d'entre 1,0700 i 1,0800 dòlars”, assenyala l'analista.

contador