hong kong 20211004111016

Les accions de la regió Àsia-Pacífic han deixat signe mixt en les operacions de dimarts, mentre els inversors estaven pendents de la reacció del mercat a l'anunci del banc central de la Xina de donar suport financer als sectors afectats per la crisi.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues entre els principals mercats de la regió en caure al voltant d'un 2,4%, en tornar al comerç després dels dies festius de divendres i dilluns. Els valors tecnològics xinesos que cotitzen al Hang Seng han patit caigudes després que les autoritats del país anunciessin divendres la prohibició de la retransmissió en directe de videojocs no autoritzats.

Les accions de la Xina continental han lluitat per obtenir guanys en les operacions de dimarts, amb el compost de Xangai un 0,38% més baix, mentre que el component de Shenzhen ha caigut un 0,726%. Dilluns, el Banc Popular de la Xina va anunciar que augmentaria el suport financer a les indústries, empreses i persones afectades per la Covid-19. L'anunci es va produir després que la Xina donés a conèixer dades econòmiques mixtes: les vendes al detall del març van quedar per sota de les expectatives, mentre que el PIB del primer trimestre va ser més gran del previst.

D'altra banda, el Nikkei 225 del Japó ha pujat 0,69%, mentre que l'índex Topix ha guanyat 0,83%. El ien, per la seva banda, ha prolongat el patiment i es canvia de mans en mínims de 20 anys, per sobre de 128,00 iens, a nivells de preu no vists des del començament de maig de 2002.

El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,9%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha avançat un 0,55%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 0,45% a la baixa.

Noticias relacionadas

contador