ipc-china-1024x683
40.369,44
  • 201,37
  • 0,50%

Les accions de la regió Àsia-Pacífic s'han mantingut pràcticament planes durant la jornada de divendres, a mesura que els inversors han reaccionat a la publicació de les dades econòmiques de la Xina.

Les accions de la Xina continental han presentat signe mixt, ja que l'índex compost de Xangai ha guanyat un 0,46%, mentre que el component de Shenzhen ha baixat lleugerament. L'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha mantingut per sobre de la línia de flotació.

El producte interior brut de la Xina va augmentar un 18,3% durant els tres primers mesos de l'any respecte a l'any anterior, segons ha informat divendres l'Oficina Nacional d'Estadístiques del país. Aquesta xifra va ser lleugerament inferior a les expectatives d'un augment del 19%, segons els analistes enquestats per Reuters.

Per la seva banda, les vendes al detall van augmentar un 34,2% al març, superant les expectatives de creixement del 28%. La producció industrial no va complir les expectatives, ja que va augmentar un 14,1% al març, davant la previsió de Reuters d'un creixement del 17,2%.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 0,11%, mentre que l'índex Topix a penes ha variat. El Kospi de Corea de Sud ha baixat un 0,1%.

Les accions australianes han caigut, ja que l'S&P/ASX 200 ha baixat al voltant d'un 0,1%.

A l'Índia, el Nifty 50 ha avançat un 0,53%. Els guanys s'han produït tot i que la situació de Covid al país continua sent greu i les dades publicades dijous mostren que els contagis diaris de virus han superat la marca de 200.000.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha patit pocs canvis.

Noticias relacionadas

contador