ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

El producte interior brut de la Xina del primer trimestre va estar una mica per sota de les expectatives, ja que la producció industrial va decebre, però les vendes al detall van batre les previsions. El PIB va augmentar un 18,3% durant els tres primers mesos de l'any respecte a l'any anterior, ha dit divendres l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina. Aquesta xifra no ha assolit les expectatives d'un augment del 19%, segons els analistes enquestats per Reuters.

L'augment del creixement es produeix després d'una contracció durant el primer trimestre del l'any passat, quan l'economia es va reduir un 6,8% durant l'apogeu del brot de la Covid-19. La Xina va ser el primer país a fer front a la malaltia i l'economia va tornar a créixer durant el segon trimestre del l'any passat.

El PIB es va expandir un 10,3% durant el primer trimestre en comparació del mateix període de 2019, ha dit l'oficina d'estadístiques.

La Xina també ha dit que les vendes al detall han augmentat un 34,2% al març, superant les expectatives de creixement del 28%. La producció industrial va augmentar un 14,1% al març, per sota de la previsió de Reuters d'un creixement del 17,2%. El menor creixement de la producció industrial es va produir tot i que un major nombre de treballadors es van quedar als seus llocs durant la Festa de la Primavera i no van viatjar a casa per el que pot ser un mes de vacances.

L'oficina d'estadístiques va advertir en un comunicat en anglès que la propagació de Covid-19 a nivell mundial i el "panorama internacional és complicat amb altes incerteses i inestabilitats". "Els fonaments de la recuperació interna encara no s'han consolidat i els problemes estructurals de llarga data segueixen sent prominents, amb noves situacions i qüestions derivades del desenvolupament", ha dit l'oficina.

La taxa d'atur urbana enquestada va baixar al març fins al 5,3%, però la dels treballadors més joves de la Xina, d'entre 16 i 24 anys, es va mantenir en un elevat 13,6%, segons les dades.

Noticias relacionadas

contador