cbasia1 short11
40.369,44
  • 201,37
  • 0,50%

Les borses asiàtiques arrenquen la setmana amb pujades, tot i que els inversors busquen indicis de progrés en les converses comercials entre la Xina i els EUA, després de les informacions que apunten que la cimera entre els presidents de les dues primeres potències mundials no arribarà fins al juny.

Així ho ha recollit el mitjà South China Morning News. Segons explica, la reunió proposa per signar un acord comercial al resort de luxe de Mar-a-Lago del president nord-americà, Donald Trump, originalment havia estat un objectiu per al març i després es va retardar fins a l'abril enmig d'una desacceleració de les negociacions comercials. Aquest rotatiu ha informat que l'objectiu d'abril s'allunya cada vegada més.

Fonts pròximes a les converses recollides pel mitjà amb seu a Hong Kong revelen que l'últim punt de conflicte és una divisió entre els funcionaris de la Casa Blanca sobre si incloure mecanismes de control de l'aplicació sobre les reformes comercials xineses o declarar l'èxit en un acord de mínims.

Tant els EUA com la Xina van destacar els progressos en les negociacions comercials la setmana passada, però Trump va deixar oberta l'opció de retirar-se si els termes no eren del seu grat. També expliquen que no està clar on podria celebrar-se una possible cimera al juny, però s'espera que tant Trump com el president xinès, Xi Jinping assisteixin a la reunió del G-20 a Osaka, Japó, a finals de juny.

Amb tot, les compres s'han imposat en els principals índexs del continent, com el Hong Seng de Hong Kong que puja un 1,37% o el compost de Xangai, que ho fa un 2,47%. Més moderada és l'alça del Nikkei, que afegeix un 0,62%, mentre les borses d'Austràlia i Corea del Sud avancen un 0,2%.

Noticias relacionadas

contador