cb china xi short1
38.356,06
  • 176,60
  • 0,46%

Les accions asiàtiques han encadenat aquest dimarts dues sessions en vermell, després d'un important discurs del president xinès, Xi Jinping. A més, les caigudes de dilluns a Wall Street i l’imminent reunió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) han mantingut els ànims baixos.

L'índex Nikkei del Japó (-1,82%), junts amb Singapur (-2%), lidera les pèrdues dels parquets regionals, amb retallades de gairebé el 2%. El Kospi de Corea del Sud ha cedit un 0,4% i el Hang Seng de Hong Kong ho ha fet un 0,96%. L’ASX200 d'Austràlia ha cedit un 1,22% i les accions han estat més baixes a Taiwan (-0,70%) i en el sud-est asiàtic.

L'índex compost de Xangai (-0,82%) ha caigut un 1%, mentre que Shenzhen ha retallat les seves pèrdues en un 0,8%, després que els inversors digerissin les paraules del president de la Xina, Xi Jinping, que s'ha dirigit a la seva nació aquest dimarts a Pequín per commemorar el 40 aniversari de la "reforma i obertura" de la Xina. En plena treva de la guerra comercial que el país manté amb els EUA, el seu to ha estat relativament desafiant a les crides internacionals de canvis importants en l'economia del seu país.

"Ningú està en posició de dictar als xinesos què s’ha de o no s'ha de fer", ha declarat Xi en xinès mandarí durant el seu discurs, segons una traducció. Així mateix, ha demanat a la Xina que "mantingui el rumb" en la seva actual camí de reforma.

D'altra banda, als parquets del continent asiàtic també ha pesat la caiguda de la borsa de Nova York fins als mínims de febrer, alhora que es preparen per a la quarta pujada de tipus de l'any de la Fed. En altres llocs, Tailàndia ha cedit un 0,75%, Malàisia, un 0,31% i l’NZX50 de Nova Zelanda ho ha fet un 0,65%.

Noticias relacionadas

contador