cb asia stocks 5 short1
38.385,73
  • 29,67
  • 0,08%

Els mercats d'Àsia i el Pacífic han celebrat amb fortes pujades aquest dilluns l'aturada de l'escalada comercial entre la Xina i els EUA, després que el president dels Estats Units, Donald Trump i el president de la Xina, Xi Jinping, acordessin, aquest dissabte, no imposar aranzels addicionals a les exportacions mútues en un esforç per reprendre les negociacions comercials.

Les accions dels parquets de la Xina continental s'han celebrat les notícies amb fortes pujades aquest dilluns. El compost de Xangai es dispara un 2,14%, mentre que el de Shenzhen ho ha fet un 3,35%. L'índex CSI 300, que rastreja les accions més grans al continent, ha afegit 2.47%. L'índex Hang Seng de Hong Kong, en canvi, ha caigut un 0,28% a causa d'una nova onada de protestes a la ciutat en l'aniversari del seu retorn al govern xinès.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 2,13%. L'índex Topix també ha guanyat un 1,8%. El ien s'ha desplomat a mínims de gairebé dues setmanes, als 108,50 iens contra el dòlar, a causa d'un ral·li del bitllet verd contra altres monedes rivals. El iuan també ha deixat un màxim d'una setmana als 6,8320 unitats contra el dòlar.

En altres llocs, el Kospi de Corea del Sud ha tancat amb alces moderades del 0,13%, mentre que l'ASX 200 d'Austràlia ha pujat un 0,41%. Les borses del Sud-est asiàtic han incrementat un 0,3% de mitjana.

TRUMP - XI

El president dels EUA, Donald Trump, i el líder xinès, Xi Jinping, es van reunir aquest dissabte amb motiu de la cimera del G-20 a Osaka (Japó). Era una de les trobades bilaterals més esperats d'aquesta cimera amb l'objectiu de relaxar les tensions comercials que han anat en augment durant les últimes setmanes.

Després de la seva trobada amb Jinping, Trump ha explicat als mitjans que el diàleg amb la Xina per contenir la guerra comercial que enfronta els dos països va "de nou per bon camí". Com a primer pas d'aquest avanç, el líder nord-americà ha anunciat que permetrà a les empreses del seu país que venguin productes al fabricant xinès Huawei.

Trump va assegurar que continuaran reunint-se per aconseguir un acord comercial entre Washington i Pequín. "Anem a suspendre els aranzels i ells van a comprar nous productes agrícoles", va anunciar. D'aquesta manera, es cancel·la la possibilitat d'imposar aranzels a les importacions xineses per valor proper als 260.000 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador