chine china

Els parquets xinesos han tancat en vermell aquest dilluns amb dures caigudes després de l'última reforma del seu banc central, que ha consistit en retallar el coeficient de reserva als seus prestadors.

  • 40.168,07
  • -1,46%

El compost de Xangai ha cedit un 2,9% mentre que el de Shenzhen ha caigut un 2,8%. Per la seva banda, el Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb caigudes del 0,8%.

La Xina reduirà el coeficient de reserva obligatòria

El banc central xinès va anunciar aquest diumenge que reduiria el coeficient de reserva obligatòria i mantindria així la seva política monetària sense canvis. Un moviment que arriba en plena guerra comercial entre Pequín i Washington.

"A partir del 15 d'octubre, el coeficient de reserva de dipòsits en iuans dels grans bancs comercials, els bancs comercials d'accions, els bancs comercials urbans, els bancs comercials rurals no pertanyents al comtat i els bancs estrangers es reduirà en un punt percentual", ha anunciat el banc central asiàtic en un comunicat.

A Austràlia, l'índex ASX 200 ha tancat cedint un 1,1% arrossegat pel seu sector financer. Per la seva banda, el Kospi sud-coreà ha cedit un 0,4% al tancament tot i els guanys de Samsung Electronics, que ha tancat amb un +0,5% amunt.

Al mercat de divises, el ien japonès segueix demostrant debilitat enfront del dòlar als 113,87, mentre que el dòlar australià ha tornat a cotitzar lleugerament més fort als 0,7054 dòlars.

Noticias relacionadas

contador