• El Banc del Japó torna a retallar les compres de bons a llarg termini
0cbasia921j2

Es tanca un mes de febrer durant el qual les borses mundials han protagonitzat una autèntica muntanya russa. I els mercats de valors asiàtics no en són una excepció. Tampoc aquest dimecres, quan han acabat en el vermell, llastades per la venda d'accions de Wall Street, que va seguir el notable optimisme del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell.

Després de grans guanys en gran part del món al gener, el segon mes de l'any va començar amb una caiguda llargament esperada i atribuïda a l'augment dels rendiments dels bons i l'anticipació de la inflació. Encara que la va seguir un repunt, febrer arriba al final com el pitjor mes en almenys un any per a diversos mercats del continent.

Les vendes han crescut especialment a Hong Kong i la Xina, on les empreses de gran capitalització continuen amb la seva recent debilitat. Així, el Hang Seng tanca amb un declivi de l’1,36%, mentre que els parquets continentals ho fan amb un retrocés del 0,99%, a Xangai, i una pujada del 0,17%, a Shenzhen.

El Nikkei també s'ha vist arrossegat al vermell, amb caigudes d'un 1,44%. A l'índex de referència de la borsa de Tòquio ha pesat especialment la fortalesa que ha exhibit el ien després que el Banc del Japó (BoJ) hagi tornat a reduir les compres de bons de llarg termini en les seves operacions habituals d'adquisició de deute. Tot i que l'entitat ha insistit que els canvis en aquestes compres es deuen a un simple ajust i no signifiquen cap canvi de política en el futur, els alcistes en el ien ho han elevat fins als 107,00 iens, un moviment especialment important en el context de fortalesa del dòlar.

En altres llocs, el Kospi sud-coreà es deixa un 1,17% i les borses del pacífic cedeixen un 0,68% a Austràlia i pugen un 0,16% a Nova Zelanda. Tailàndia tanca amb un auge del 0,1%, mentre Malàisia cau mig punt, Singapur ho fa un 0,86% i Bombai, un 0,52%.

Noticias relacionadas

contador