cbasiabaj3 short1

Els principals parquets del continent asiàtic han acabat una nova jornada al vermell aquest divendres, després d'una setmana durant la qual s'han mogut entre alces i baixes, tot i que el resultat final ha estat de retrocés en els principals índexs. Les pèrdues han arribat a les borses continentals malgrat el rebot en Wall Street de dijous, després de les vendes de dimecres.

Les tensions comercials entre la Xina i els EUA han tornat a passar factura als índexs de la Xina continental, amb una caiguda a Xangai del 0,6%, mentre Shenzhen ha acabat pla. A més, el iuan ha marcat mínims d'una dècada quan ha superat marginalment els 6,9633 iuans que va tocar el 20 de desembre de 2016. A la matinada d'aquest divendres, ha cedit a la pressió venedora i s'ha arribat a canviar de mans en 6,9641 iuans, preus no vistos des de la crisi financera de 2008, quan el renminbi va aconseguir el canvi de 7,00 unitats contra el 'bitllet verd'

"El sentiment de risc a Àsia, després de diverses sessions de mal comportament de les borses regionals, que s'està agreujant amb els resultats, ha dinamitat el iuan", indiquen experts de Danske Bank. "La pressió sobre la moneda xinesa també es va produir després de les notícies d'ahir que indiquen que els Estats Units no reprendrà les negociacions comercials sense una proposta ferma de la Xina, cosa que va posar en perill la reunió entre el líder xinès Xi Jinping i el president nord-americà Donald Trump a finals de novembre", expliquen els experts de Danske Bank.

En altres llocs, el Nikkei s'ha deixat un 0,40%, afectat per la fortalesa del ien, que segueix sobre els 112,00 iens, mentre que el Hang Seng de Hong Kong ha cedit un 0,83%. Singapur s'ha emportat la pitjor part, amb caigudes de l’1,50%, mentre que les borses del Pacífic han acabat planes, tot i la caiguda del dòlar australià, que ha tocat un mínim de 33 mesos contra el dòlar.

El Kospi sud-coreà ha perdut un altre 1,75%, Tailàndia ho ha fet un 0,52% i Malàisia, un 0,23%.

Noticias relacionadas

contador