le-yuan-entre-dans-le-panier-de-devises-du-fmi

El iuan ha acabat sucumbint contra el dòlar i s'ha desplomat fins al seu pitjor canvi en més d'una dècada, quan ha superat marginalment els 6,9633 iuans que va tocar el 20 de desembre de 2016. A la matinada d'aquest divendres, ha cedit a la pressió venedora i s'ha arribat a canviar de mans en 6,9641 iuans, preus no vistos des de la crisi financera de 2008, quan el renminbi va aconseguir el canvi de 7,00 unitats contra el 'bitllet verd'.

"El sentiment de risc a Àsia, després de diverses sessions de mal comportament de les borses regionals, que s'està agreujant amb els resultats, ha dinamitat el iuan", indiquen experts de Danske Bank. "La pressió sobre la moneda xinesa també es va produir després de les notícies d'ahir que indiquen que els Estats Units no reprendrà les negociacions comercials sense una proposta ferma de la Xina, cosa que va posar en perill la reunió entre el líder xinès Xi Jinping i el president nord-americà Donald Trump a finals de novembre", expliquen els experts de Danske Bank.

Els experts apunten que la caiguda de la divisa xinesa seguirà tirant llenya al foc on es cuina la guerra comercial, ja que abarateix les exportacions del país i treu rellevància a les mesures proteccionistes de Trump que intenten apujar-les. El iuan, que havia estat una de les monedes que millor s'havia comportat contra el dòlar fins a l'estiu acumula una depreciació del 6,5% aquest any.

Noticias relacionadas

contador