china dl shanghai real estate skyscraper
Flickr: Herry Lawford ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/) No changes made

Les borses del continent asiàtic posen fi a un març 'horribilis' per als mercats mundials entre la guerra a Ucraïna i les sancions, a més la galopant inflació, a la qual cosa s'afegeix l'alerta a la Xina pel pitjor brot de Covid des de l'inici de la pandèmia, els efectes de la qual ja es deixen notar a l'economia del país, segons les dades del PMI del març. Aquesta matinada ha estat notícia el petroli, amb noves caigudes per al cru després que hagi transcendit que el president dels EUA, Joe Biden, està estudiant alliberar les reserves de petroli del país.

Les borses xineses han tancat amb caigudes després que el PMI manufacturer hagi mostrat que l'activitat de les fàbriques xineses es va contreure al març. La dada oficial de gestors de compres ha donat una lectura de 49,5 comparat amb el 50,2 de febrer. L'índex compost de Xangai ha perdut un 0,44%, fins als 3.252,20, mentre que el component de Shenzhen ha caigut un 1,187%, fins als 12.118,25.

La borsa de Hong Kong també ha deixat caigudes, igual que els índexs nipons. Korea i Austràlia han acabat en positiu.

L'índex Hang Seng de Hong Kong també ha caigut un 0,66% en la darrera hora de negociació. Les accions de Baidu a la ciutat han caigut més del 3% després que l'empresa s'afegís a una llista de la Comissió de Valors dels Estats Units d'empreses que podrien ser excloses de la llista de les borses nord-americanes.

D'altra banda, el Nikkei 225 del Japó ha tancat un 0,73% a la baixa, als 27.821,43 punts, mentre que l'índex Topix ha caigut un 1,08% fins als 1.946,40. El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,4% i ha acabat la jornada als 2.757,65.

Per part seva, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha cedit un 0,2% i ha tancat als 7.499,60.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha baixat un 0,44%.

Noticias relacionadas

contador