dl beijing china peoples republic of china prc city asia sunset skyline pb
Sharecast / Jeremy Zhu via Pixabay

Les accions d'Àsia-Pacífic han pujat divendres, amb els valors tecnològics de la regió saltant després dels grans guanys de Wall Street, que van fer que el Nasdaq Composite pugés un 3%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 3,19% fins a l'última hora de les operacions, i ha estat un dels que han pujat més a la regió.

Les accions de la Xina continental també han registrat importants guanys: el Shanghai Composite ha tancat amb un 2,41% de pujada, fins als 3.047,06 punts, mentre que el Shenzhen Component s'ha disparat un 3,693%, fins als 11.021,44 punts.

La pujada dels mercats xinesos s'ha produït després que els mitjans de comunicació estatals xinesos informessin divendres dels detalls d'una reunió del Politburó durant la qual els funcionaris han promès més suport polític per complir l'objectiu de creixement econòmic del país per a aquest any.

Els inversors també han estat atents als moviments dels valors tecnològics d'Àsia-Pacífic, després que els seus homòlegs de Wall Street pugessin durant la nit. El Nasdaq Composite, de gran pes tecnològic, va pujar un 3,06%, fins als 12.871,53 punts.

Els valors tecnològics xinesos s'han disparat, amb Tencent pujant un 9,54% i Alibaba, un 13,43%. L'índex tecnològic Hang Seng ha pujat un 8,55%.

Les accions del pes pesant de la indústria sud-coreana Samsung Electronics han guanyat un 4,01%, mentre que el fabricant de xips SK Hynix ha pujat un 2,74%. Krafton ha pujat un 4,78%.

El Kospi sud-coreà ha pujat un 1,03% i ha tancat als 2.695,05, mentre que l'S&P/ASX 200 australià ha avançat un 1,06% i ha acabat la jornada als 7.435 punts.

Els mercats del Japó estan tancats divendres per festiu. L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha pujat un 2,25%.

Noticias relacionadas

contador