ep samsung nano city hwaseong
SAMSUNG

Samsung Electronics va guanyar 11,13 bilions de wones (8.300 milions d'euros) durant els tres primers mesos del 2022, xifra que suposa un augment del 57% enfront del resultat del mateix període del 2021. El gegant sud-coreà ha registrat el benefici més gran del primer trimestre des del 2018. Segons ha explicat, la sòlida demanda dels centres de dades per als xips de memòria va apuntalar-ne els preus.

El benefici operatiu va augmentar un 51%, a 14,1 bilions de wons (10.520 milions d'euros), per al trimestre finalitzat el 31 de març des dels 9,38 bilions de wons d'un any abans. Aquesta xifra coincideix amb l'estimació de la pròpia empresa de 14,1 bilions de wons al començament d'aquest mes.

Els ingressos van augmentar un 19%, fins a la xifra rècord de 77,8 bilions de wons.

Samsung ha dit que anticipa que la ferma demanda dels centres de dades per als xips de memòria d'alt marge continuï a la segona meitat, però ha advertit que l'escassetat de components probablement també persistirà.

La companyia també preveu una menor demanda de xips per a telèfons mòbils i ordinadors personals al segon trimestre, per l'augment de la inflació i els confinaments per la Covid-19, però espera que la demanda d'ordinadors corporatius es mantingui sòlida, mentre que més desplegament de telèfons amb capacitat 5G a la segona meitat podria elevar la demanda de mòbils.

Noticias relacionadas

contador