trump xijinping dan la mano

D'acord amb tres fonts properes a les negociacions, els EUA i la Xina treballen en les etapes finals de les negociacions comercials i els funcionaris xinesos estan avaluant les dates dels viatges internacionals al calendari del president Donald Trump que millor podrien adaptar-se per una cimera fora del territori nord-americà.

Un viatge en particular s'ha elevat al cim de la llista, explica la CNBC. La visita prevista de Trump al Japó a finals de maig coincideix amb l'època en què s'espera que concloguin les negociacions.

Ni la Casa Blanca ni l'Ambaixada de Japó han confirmat encara el viatge en què Trump seria el primer líder estranger rebut pel Príncep Hereu Naruhito després de la seva pujada al tron ​​l'1 de maig. Però les fonts consultades per la cadena de notícies asseguren que n'és una opció.

Un funcionari de l'administració va reconèixer que la celebració de la cimera a Àsia és la preferència de la Xina, encara que no està clar on en serà la ubicació final. Trump ha dit que la cimera podria ocórrer en qualsevol continent i que n'espera una resolució per a finals de maig.

"Diria que ho sabrem durant les properes quatre setmanes", va dir Trump als reporters reunits al Despatx Oval el 5 d'abril per a un esdeveniment amb el viceprimer ministre xinès. "Pot trigar dues setmanes després d'això perquè es lliguin els caps, però pròximament ho sabrem", va declarar el mandatari.

Noticias relacionadas

contador