• El Taiex trenca una ratxa de vuit sessions

Els principals índexs del continent asiàtic han prolongat el seu ral·li aquest dimecres, però han començat a enviar signes d'esgotament. Després de les pujades de les últimes setmanes, que va deixar rècords històrics en alguns parquets, com el de Hong Kong, les pujades del qual han estat tímides durant l'última jornada i alguns, com el Nikkei i el Taiex han caigut en terreny negatiu.

  • 37.068,35
  • -2,66%

El selectiu nipó es deixa un 0,76% durant una sessió dominada pel declivi del dòlar enfront del ien. La moneda japonesa es va depreciar durant la jornada de dimarts després que el Banc del Japó deixés clar que està als seus plans prolongar els estímuls per molt de temps, però la debilitat del dòlar ha tornat a impulsar el ien fins a un nova fita de quatre mesos als 109,88 iens.

La borsa de Taiwan, per la seva banda, ha trencat una ratxa guanyadora de vuit jornades i es deixa un 0,9% al tancament. En altres llocs, el Hang Seng ha arribat a declinar un 0,4% durant la sessió, després d'un auge d'un 5,1% en poc més d'una setmana i de marcar un rècord històric rere l'altre. No obstant això, al tancament s'ha girat i acaba amb un tímid auge d'un 0,14%.

A la Xina continental, Xangai puja un 0,4% i Shenzhen ho fa un 0,13%, mentre els índexs del pacífic també acaben amb pujades d'un 0,2% a Austràlia i Nova Zelanda. El Kospi acaba pràcticament pla, mentre Malàisia cau un 0,1% i Tailàndia avança un 0,39%. Bombai i Singapur acaben amb un 0,16% i un 0,51% amunt.

Noticias relacionadas

contador