• Les borses de la Xina continental i Hong Kong acaben en vermell després de les mesures del govern per refredar l'habitatge
  • El dòlar de Nova Zelanda pateix la incertesa després de les eleccions al país
cbasia

Les principals places borsàries d'Àsia-Pacífic han aconseguit superar el resultat de les eleccions federals alemanyes i acaben mixtes o amb guanys. El partit de la cancellera Angela Merkel ha guanyant en els comicis però amb menys suports del que s'esperava alhora que la ultradreta s'ha colat al Bundestag. No obstant això, Merkel seguirà liderant el país.

  • 38.236,07
  • -0,10%

La reacció inicial davant la fortalesa de l'extrema dreta europea, que estarà present al Parlament alemany per primera vegada des de 1961 i després del retrocés dels socialdemòcrates, s'ha esfumat per la certesa que Merkel seguirà al capdavant del Govern, assenyalen analistes de Credit Suisse.

No obstant això, el Nikkei ha acabat deixant-se portar per la fortalesa dels valors exportadors, que segueixen beneficiant-se del ien que es canvia a 112,500 unitats per dòlar. L'índex de referència nipó ha avançat un 0,50% aquest dilluns.

La debilitat del dòlar de Nova Zelanda després de la incertesa política que s'ha desfermat al país després que les eleccions al Govern de la nació no deixés clars vencedors ha impactat en el dòlar neozelandès, que cau al voltant d'un 1%. L'índex de referència de la borsa de Nova Zelanda, però, puja un 0,7%.

L’ASX200 australià acaba pla, mentre el vermell s'imposa a la resta de parquets del continent. A la Xina, Xangai i Shenzhen cauen un 0,35% i un 1,39%, respectivament, després que el Govern hagi llançat noves mesures en set ciutats principals per refredar el mercat immobiliari. Hong Kong es deixa un 1,17%.

En altres llocs, Tailàndia puja un 0,36%, Taiwan es deixa un 1,09%, Malàisia acaba pla i Bombai i Singapur cauen un 0,88% i un 0,06% respectivament.

Noticias relacionadas

contador