dl shanghai china city night asia finance markets yuan renminbi pixabay
Sharecast / Pixabay

Les accions d'Àsia-Pacífic han pujat lleugerament dijous després de la sessió negativa de dimecres. Als Estats Units, els índexs van pujar durant la nit i l'índex de preus al productor va mostrar un descens dels preus a l'engròs del 0,1% a l'agost, enmig dels temors de la inflació.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 0,16% i l'índex Topix, un 0,15%. El ien japonès cotitzava per última vegada als 143 respecte al dòlar, després que el Banc del Japó informés d'una "revisió dels tipus".

A Corea del Sud, el Kospi ha sumat un 0,11% i l'S&P/ASX 200 australià ha pujat un 0,55%.

A la Xina continental, el Shanghai Composite ha guanyat un 0,35% i el Shenzhen Component ha pujat lleugerament. L'índex Hang Seng ha afegit un 0,45%.

El Banc Popular de la Xina ha mantingut el tipus d'interès dels préstecs a mitjà termini a un any sense canvis, al 2,75%, després d'una rebaixa de 10 punts bàsics a l'agost, i ha renovat parcialment alguns préstecs que vencien. Així mateix, ha retirat liquiditat del sistema bancari per segon mes consecutiu, en un intent d'alleujar la pressió sobre el iuan per la divergència creixent de polítiques amb la Reserva Federal.

Noticias relacionadas

contador