dl chinese yuan renminbi cny peoples republic of china currency prc peoples bank of china prc cash money pb
Sharecast / PublicDomainPictures via Pixabay

El Banc Popular de la Xina ha mantingut el tipus d'interès dels préstecs a mitjà termini a un any sense canvis, al 2,75%, després d'una rebaixa de 10 punts bàsics a l'agost, i ha renovat parcialment alguns préstecs que vencien. Així mateix, ha retirat liquiditat del sistema bancari per segon mes consecutiu, en un intent d'alleujar la pressió sobre el iuan per la divergència creixent de polítiques amb la Reserva Federal.

D'altra banda, els mitjans de comunicació estatals xinesos han informat que alguns bancs reduiran els tipus d'interès dels dipòsits, citant fonts.

La cautela del banc central xinès pel que fa a la flexibilització es produeix enmig d'una preocupació més gran per les sortides de capital després que les dades d'inflació dels EUA renovessin les apostes per una gran pujada de la Fed aquest mes. També es produeix després que les dades mostressin una lenta recuperació del creixement del crèdit a la Xina al mes passat, cosa que pot haver reduït la urgència d'una retallada de tipus consecutiu mentre tenen efecte altres mesures de suport a l'economia.

Una liquiditat més gran podria reduir la pressió a la baixa sobre el iuan. També podria alleujar una mica la preocupació que l'excés d'efectiu al sistema bancari augmenti els riscos financers en alimentar les bombolles d'actius.

Tot i així, els funcionaris del Banc Popular de la Xina han assenyalat que tenen prou marge de maniobra en matèria de política monetària per actuar en suport de l'economia enmig d'una inflació moderada. El vicegovernador Liu Guoqiang ha dit aquest mes que l'espai de política és "ampli" i que la caixa d'eines és suficient, tant pel que fa als instruments basats en el preu com en la quantitat.

Noticias relacionadas

contador