cbchinabolsa short1
29.663,50
  • 697,49
  • 2,41%

Els índexs de referència de la Xina han prolongat el seu auge de divendres i aquest dilluns avancen a prop d'un 4,5% tant Xangai (+4,19%) com Shenzhen (+4,80%). El ral·li dels parquets continentals ha impulsat el Hang Seng de Hong Kong i altres borses de la regió, que acaben majoritàriament en el verd.

El repunt de la Xina es produeix després de l'informe de la setmana passada sobre un creixement del PIB durant el tercer trimestre inferior al previst. I després de l'alentiment del creixement, les autoritats xineses van intentar impulsar la caiguda del mercat a través de declaracions de suport divendres sobre l'economia i els mercats financers, que van ajudar al mercat de valors divendres, però durant la setmana, el Shanghai Composite encara va perdre un 7,6%.

El banc d'inversió Nomura espera que Pequín posi en marxa més mesures d'alleujament i estímul durant els propers mesos, cosa que ha seguit donant ales a ambdós índexs. El Hang Seng, per la seva banda, ha guanyat un 2,18%.

A la resta del continent, altres índexs com el Nikkei japonès avancen un 0,37%, mentre el Kospi sud-coreà ho fa un 0,20% i Singapur, un 0,24%. No obstant això, a la resta de principals borses, el vermell s'ha instal·lat a Tailàndia (-0,22%), Malàisia (-0,41%) i a les borses del Pacífic, l’ASX200 (-0,58%) i l’NZX50 (-1,22%) també cauen aquest dilluns.

Noticias relacionadas

contador