• L'IPC d'Austràlia cau una dècima al setembre
cbasia short1

L'índex de referència de la borsa japonesa ha posat punt i final a la seva ratxa guanyadora de 16 sessions aquest dimecres. El Nikkei ha tancat amb una caiguda del 0,45%, mentre la majoria de mercats asiàtics se situen a prop de rècords.

  • 38.236,07
  • -0,10%

Les estimacions de guanys empresarials en plena sessió de resultats, les bones perspectives del pla de reforma tributària de Donald Trump i la millora econòmica dels EUA han donat ales als valors de les places del continent. Així, el Kospi de Corea del Sud acaba amb una pujada del 0,19% i a Hong Kong, el Hang Seng tanca amb una alça del 0,33%.

A la Xina continental, el Xangai Composite puja un 0,16% i Shenzhen ho fa un 0,77%. A més, a l'àmbit polític, el Partit Comunista de la Xina (PCX) ha reelegit aquest dimecres Xi Jinping com el seu secretari general per segon mandat consecutiu durant la primera sessió plenària del 19è Congrés Nacional, segons ha informat l'agència de notícies Xinhua.

A Austràlia, l’ASX200 puja un 0,14% després que a l’àmbit macroeconòmic l'IPC hagi caigut una dècima respecte al mes anterior, fins a l’1,8% i per sota del estimat del 2%.

En altres llocs del món, Tailàndia puja un 0,41%, Malàisia acaba pla, Bombai es dispara un 1% i Singapur ho fa un 0,10%.

Noticias relacionadas

contador