cbmercados12

Els mercats asiàtics han tancat amb pujades aquest divendres després de sacsejar-se el sentiment negatiu vist anteriorment al dia. Wall Street s'havia trontollat ​​i les accions europees havien patit una ensopegada durant la jornada anterior.

El Nikkei 225 del Japó va revertir els guanys del dia anterior per caure un 0,06%. L'índex de referència va anotar el seu tretzè tancament positiu consecutiu dijous.

La política també va ser el centre d'atenció quan el país es prepara per anar a les urnes el 22 d'octubre. És probable que la coalició del primer ministre japonès, Shinzo Abe, guanyi una majoria de dos terços, una enquesta del comerç local Kyodo News va mostrar a principis d'aquesta setmana.

A Corea, el Kospi va pujar un 0,5%. La majoria de les accions tecnològiques de primer ordre van generar pèrdues dijous: Samsung Electronics va pujar un 1,25% i SK Hynix va guanyar un 3,67%. Aquestes guanys van compensar pèrdues moderades als noms de fabricació.

Per sota, l'S&P/ASX 200 va ser major en 0,17%, amb el subíndex d'utilitats pujant l'1,76% per liderar els guanys a l'índex més ampli. Per la seva banda, l'índex Hang Seng va pujar un 0,98% i ha recuperat algunes pèrdues després de tancar gairebé el 2% dijous. Els experts van atribuir la caiguda de dijous a una sèrie de factors que inclouen una liquiditat més estricta i comentaris del governador del banc central de la Xina.

El governador del Banc Popular de la Xina, Zhou Xiaochuan, va advertir dijous que massa optimisme als mercats podria portar a un col·lapse dels preus dels actius, tal com recull Reuters.

Els mercats continentals van tancar amb signe mixt després de tancar moderadament dijous: el Compost de Xangai va perdre un 0,05% i el Compost de Shenzhen va augmentar un 0,215%. Els mercats de l'Índia romanen tancats per un firat públic.

La divisa nord-americana va pujar enfront del ien japonès per obtenir 113,18 - nivells superiors als 112 manejats durant la major part d'aquesta setmana. L'índex del dòlar, que rastreja el bitllet verd contra una cistella de sis monedes, va pujar fins a 93,437.

Els rendiments a la nota del Tresor dels Estats Units a 10 anys van pujar lleument fins a 2,3574%, després de caure fins a 2,3178% dijous. "Els mercats globals han passat d'un estat d'agonia a un èxtasi a mesura que s'ha aclarit el camí per a la tan esperada reforma fiscal dels EUA", apunta Stephen Innes, cap d'operacions d’APAC, OANDA, en una nota.

Als EUA, els inversors digereixen un informe en el qual sembla que el president Donald Trump mostra la seva predilecció per Jerome Powell per ser president de la Fed i substituir Janet Yellen. Powell és vist com menys agressiu que l'economista de la Universitat de Stanford, John Taylor, un altre candidat el qual els inversors del mercat havien considerat com a favorit. S'espera que Trump prengui la seva decisió a principis de novembre abans de marxar a un viatge a Àsia.

El dòlar de Nova Zelanda també es va enfocar després que la moneda caigués durnt l'última sessió amb la notícia que el Partit Laborista formaria un govern de coalició amb el partit nacionalista, New Zealand First. El dòlar de Kiwi cotitzava a 0,6988 dòlars americans, per sota dels nivells al voltant del rang de 0,71 vist durant la major part de la setmana.

contador