bourse-un-homme-portant-un-masque-passe-devant-un-tableau-electronique-montrant-des-graphiques-de-recents-mouvements-de-l-indice-nikkei
38.079,70
  • 117,90
  • 0,31%

La caiguda de les borses nipones ha arrossegat els mercats del continent asiàtic aquest dilluns. Mentrestant, la Xina va mantenir sense canvis el tipus d'interès de referència.

El Nikkei 225 ha patit una caiguda en cedir un 4% que més tard ha retallat parcialment, però ha rubricat la sessió un 3,43% a la baixa. L'índex Topix ha perdut un 2,86%.

Les pèrdues s'han produït a la majoria dels sectors del Japó i les accions de fabricants d'automòbils com Nissan i Honda han caigut més d'un 4% cadascuna. Les accions de Fanuc s'han desplomat gairebé un 6%. Al sector financer, les accions de Mitsubishi UFJ Financial Group han caigut un 2,94% i les de Mizuho Financial Group, un 2,03%.

A la resta d'Àsia-Pacífic, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 1,35%. Les accions de la Xina continental han estat mixtes, ja que l'índex compost de Xangai ha baixat un 0,22% i el component de Shenzhen ha pujat lleugerament. El Banc Popular de la Xina ha mantingut els tipus d'interès per catorzè mes consecutiu.

El Kospi de Corea de Sud ha baixat un 1,09%. Les accions australianes han caigut, i l'S&P/ASX 200 ha perdut un 1,67%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha caigut un 1,34%.

contador