• Els índexs de la Xina i Hong Kong no s'uneixen a la festa
  • El Hang Seng de Hong Kong registra el seu millor acompliment mensual des de 2007
cbasia

Els principals parquets del continent asiàtic han tancat en verd, ajudats pels guanys de Wall Street. El Nikkei encapçala l'avanç de les borses de la regió, després de la correcció del ien contra el dòlar, que ha caigut a mínims de dues setmanes i dels forts dades del sector de la construcció.

  • 38.946,93
  • -0,31%

Així, l'índex de referència del parquet nipó ha guanyat un 0,72%, després d'haver-se debilitat durant 14 de les passades 19 sessions. Les dades de peticions de construcció i inicis d'habitatges han deixat molt bona boca. A Austràlia, les vendes de nous habitatges també han mostrat un avanç al juliol i l’ASX200 ha guanyat un 0,79% aquest dijous. No obstant això, els dos índexs van camí de tancar agost amb pèrdues.

El Hang Seng de Hong Kong registra el seu millor acompliment mensual des de 2007

A la Xina continental, Xangai i Shenzhen deixen caigudes marginals, tot i que les dades del PMI manufacturer han sortit millor del que s'esperava al mes d'agost, fins els 51,7 punts, per sobre dels 51,3 projectada i els 51,4 del mes anterior. Al sector serveis, en canvi, les dades de gestors de compres han caigut gairebé un punt aquest mes. El Hang Seng de Hong Kong, per la seva banda, acaba amb una baixada del 0,51%, però registra el seu millor acompliment mensual des de 2007, al tancament d'agost.

En altres llocs del món, Singapur avança un 0,51%, el Taiex de Taiwan ho fa un 0,15%, Malàisia, un 0,68%, l'índex de referència de Nova Zelanda guanya un 0,54%. Bombai acaba pla i Tailàndia cau un 0,19%.

Noticias relacionadas

contador