ep archivo   produccion de coches audi en china
AUDI - Archivo

La inflació a les fàbriques de la Xina va augmentar més lentament del previst al desembre, ja que el Govern va prendre mesures per contenir els elevats preus de les matèries primeres, segons van mostrar les dades oficials dimecres. L'IPC general també va pujar menys del que s'esperava al darrer mes del 2021.

L'índex de preus al productor (IPP) va pujar un 10,3% respecte a l'any anterior, segons dades de l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONE) en un comunicat. Els economistes que van participar en un sondeig de Reuters esperaven que l'índex de preus de producció guanyés un 11,1%, després de l'augment del 12,9% registrat al novembre.

La inflació a les fàbriques s'ha moderat des dels màxims històrics de les últimes setmanes, ja que Pequín ha intervingut per estabilitzar els preus elevats de les matèries primeres i alleujar l'escassetat d'energia.

La suavització de la inflació també deixa la porta oberta a una relaxació monetària més gran, ja que la segona economia del món s'alenteix i s'enfronta a una sèrie de vents en contra el 2022, com els problemes immobiliaris, l'alentiment del sector manufacturer i els brots de Covid-19.

L'índex de preus al consum (IPC) de la Xina va créixer l'1,5% interanual al desembre. Els economistes que van participar en una enquesta de Reuters esperaven un augment de l'1,8%, després d'un increment del 2,3% al novembre. L'IPC va pujar el 0,9% interanual el 2021, per sota de la pujada del 2,5% del 2020.

També és probable que les mesures per contenir els brots de COVID-19 pesin sobre les perspectives econòmiques, ja que el món lluita contra la variant del coronavirus òmicron.

Noticias relacionadas

contador