broker6891
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35 ha pujat un 0,19%, fins als 9.209,80 punts, després de marcar un màxim intradia als 9.283 enters. El selectiu espanyol segueix enganxat en importants nivells de resistència tècnica, encara que de moment no es decideix a superar-los. El mercat es troba a l'espera d'una altra votació al Parlament britànic, en què previsiblement s'aprovarà la sol·licitud d'una pròrroga, perquè el Regne Unit surti de la Unió Europea.

A l'àmbit empresarial, el grup paperer Ence s'ha desplomat un 5,33% a l'IBEX després que el Govern hagi desistit de defensar la pròrroga de la concessió a la seva fàbrica a la ria de Pontevedra en els judicis oberts a l'Audiència Nacional , atorgada pel Govern del PP a funcions el gener de 2016. Per la seva banda, ArcelorMittal ha baixat un 2,38% després de les febles dades de producció industrial a la Xina.

En positiu, destaca el bon moment de Banc Santander (+0,72%), que ha tancat molt a prop de la seva important resistència tècnica de 4,40 euros. Al Mercat Continu, Service Point s'ha disparat un 25% i OHL ha pujat més del 5%.

A l'àmbit internacional, cal subratllar que la crisi de Boeing continua molt present. Els Estats Units també ha vetat als seus cels el seu model d'avió 737 MAX després de l'accident que va causar la mort a 157 persones. A més, l'aerolínia alemanya Lufthansa s'ha desplomat un 6% després d'incomplir previsions amb els seus resultats.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,3%, fins als 67,32 dòlars, mentre l'unça d'or cau un 1,1%, fins als 1.294 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,23%, fins als 1,1301 dòlars. A més, la prima de risc espanyola baixa un 2%, fins als 111 punts; i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cedeix lleugerament fins a l’1,21%.

BREXIT ETERN

Tot i que la nova votació al Regne Unit podria considerar-se 'la definitiva', res més lluny de la realitat. Dimarts va tenir lloc la primera votació, en què es va rebutjar el pla de Theresa May, aquest dimecres es vot 'no' (per la mínima) a un Brexit dur i aquest dijous es vota una pròrroga al Brexit, cosa que previsiblement sí que tirarà endavant fet que, també previsiblement, serà ben interpretat pel mercat.

"Esperem que la Cambra dels Comuns voti avui a favor d'una pròrroga del termini de l'article 50, però la qüestió més important és si els Vint-i-set intentaran influir en la nova derrota de May i exigiran una pròrroga llarga en lloc d'una curta, cosa que ha estat el nostre escenari base fins ara. Cal seguir a prop la resposta de la UE abans de la cimera de la UE de la setmana vinent. A més, augmenta la pressió sobre els Brexiteers, ja que és una advertència que l’alternativa a l'acord de May no és un Brexit més dur sinó un més suau o potser fins i tot un 'no Brexit'", expliquen els analistes de Danske Bank.

Wall Street cotitza pla i sense tendència definida (els experts de Bolsamanía avisen que els índexs allà es troben en plenes resistències) mentre que a Àsia han dominat les caigudes més o menys moderades (han estat més acusades a la Xina per les pitjors dades macro). Pel que fa a l'IBEX, cotitza ara amb alces del 0,3% i es desinfla després d'arribar a pujar un 1%. Així i tot, roman per sobre els 9.200 punts.

LA XINA I ELS ESTATS UNITS... UNA ALTRA VEGADA

La signatura imminent d'un acord comercial entre la Xina i els EUA torna a posar-se en dubte. Donald Trump diu ara que ell no té pressa, mentre que Bloomberg informa que una reunió entre aquest i Xi Jinping no tindrà lloc, almenys, fins a l'abril.

L'agència assenyala que Pequín té por que Trump s'aixequi de la taula sense que s'arribi a un pacte i informa que Xi ha demanat que no hi hagi més reunions fins a la cimera definitiva entre els dos líders, durant la qual se signaria el pacte.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'IBEX 35 tanca per sobre de la resistència dels 9.200 punts, però es queda a les portes de tancar (o el que és el mateix anul·lar) el buit baixista, per definició resistència, del buit baixista de divendres de la setmana passada (9.250). De moment s'ha omplert, però no s'ha tancat o s’anul·lat", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"En qualsevol cas les sensacions no són del tot dolentes, ja que ja tenim l'oscil·lador de moment estocàstic tractant de girar-se a l'alça des de nivells de sobrevenda. Dit amb altres paraules, a finals de febrer estàvem al mateix nivell però sobrecomprats i ara estem sobrevenuts, afegeix aquest expert.

"És a dir, ara és més fàcil que ataquem resistències amb èxit que no fa unes setmanes. De tota manera, insistim, no ens refiarem mentre que Santander no tanqui per sobre dels 4,40 euros i si, a més, pogués ser amb Telefónica per sobre dels 7,85 euros, millor que millor", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador