cbasia93 short1

Àsia ha tancat mixta aquest dimarts davant les noves tensions geopolítiques. Concretament, després que la Xina acusés els Estats Units d'impulsar els temors sobre la seguretat cibernètica del gegant asiàtic.

Al front comercial, la Casa Blanca va anunciar aquest dilluns que les negociacions amb la Xina continuaran en Washington aquest dimarts.

A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen s'han elevat lleugerament un 0,1%. A Hong Kong, el Hang Seng ha cedit un 0,28%.

Per la seva banda, al Japó el Nikkei 225 ha avançat un 0,1% al tancament de la sessió i, el Topix, un 0,28%. Al seu torn, el Kospi sud-coreà ha tancat amb una caiguda del 0,24%. Finalment, a Austràlia l’ASX 200 ha pujat un 0,28%.

De tornada a les acusacions de la Xina als EUA, el gegant asiàtic va assegurar aquest dilluns a través del seu govern que Washington tracta de posar la traveta al seu desenvolupament tecnològic al·legant que les companyies de mòbils xineses són una amenaça per a la seguretat cibernètica dels seus clients.

Al mercat de divises, el ien japonès s'ha intercanviat en els 110,66 respecte al dòlar nord-americà. Per la seva banda, el dòlar australià ho ha fet als 0,7116 dòlars nord-americans.

Noticias relacionadas

contador