cbchinaasia short1
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Àsia ha tancat amb signe mixt aquest dimarts en una setmana marcada pels nous aranzels entre la Xina i els EUA que van entrar en vigor dilluns.

Els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat amb caigudes del 0,7% i el 0,6%, respectivament. A Austràlia, l’ASX 200 ha tancat pla després d'un primer tram de sessió cotitzant en vermell llastat pel seu sector financer.

Japó i l'Administració Trump han posposat, a més, les seves pròpies negociacions comercials

L'índex Nikkei 225 ha estat dels pocs que ha aconseguit acabar la jornada en verd, tancant amb un +0,11% impulsat per les fortes pujades de Tokio Electron (+2,6%). Per la seva banda, els mercats de Hong Kong i Corea del Sud han tancat per festivitats.

Al mercat de divises, el ien ha seguit operant lleugerament feble respecte al dòlar (112,84) tot i que es va veure impulsat per les actes de juliol del banc central japonès en què quedava clara la intenció d'alguns dels seus membres de considerar més seriosament els perills d'una política 'ultraflexible'. Mentrestant, el dòlar australià s'ha debilitat encara més durant aquest jornada (fins als 0,72 dòlars).

Aquest dilluns van entrar en vigor els nous aranzels entre la Xina i els EUA, amb un valor total combinat de 260.000 milions de dòlars. El gegant asiàtic no és l'únic en guerra comercial amb l'Administració Trump, després que aquest mateix dimarts es conegués que el Japó ha posposat les negociacions amb el país nord-americà.

Noticias relacionadas

contador