cbasia11 short1

Les principals borses del continent asiàtic prologuen el cap de setmana aquest dilluns, amb vacances als parquets del Japó, Corea del Sud, la Xina i Taiwan i són les del Pacífic les que absorbeixen el cop de la guerra comercial. I és que les notícies que arriben des d'aquest continent segueixen centrant bona part de l'atenció dels inversors.

Les sancions bilaterals que s'han imposat mútuament els Estats Units i la Xina entren en vigor aquest dilluns, una mesura que reflecteix l'última escalada de tensions dins de la guerra comercial que s'ha desenvolupat durant els últims mesos entre les dues economies més grans del món. Però el més greu és que encara no s'ha programat cap tipus de reunió per negociar una possible treva. Diversos mitjans nord-americans han informat que la Xina, que ha acusat Washington d'actuar de manera deshonesta en les negociacions comercials, havia decidit no enviar el viceprimer ministre xinès, Liu He, a la capital nord-americana com estava previst.

Per contra, la Xina ha acusat els Estats Units de dur a terme "assetjament comercial" i d'intimidar altres països perquè accedeixin a la seva voluntat a través de mesures com la imposició de sancions, segons ha informat aquest dilluns l'agència estatal xinesa Xinhua.

L'agència de notícies xinesa, que ha citat un comunicat publicat pel Consell Estatal de l'Executiu xinès, ha informat que tot i que Pequín ha intentat resoldre el conflicte "pel bé de tots dos països" i en favor de l'interès comú, l’Administració nord-americana ha "estat contradient-se a si mateixa i ha desafiat constantment la Xina", cosa que ha portat a una escalada ràpida de les tensions entre els dos països.

Les negociacions comercials entre el Japó i els EUA també són notícia aquest dilluns, quan el primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha declarat aquest dilluns que ha mantingut una reunió molt "constructiva" sobre matèria comercial amb el president nord-americà aquest diumenge, una trobada que s'ha produït dies abans de la segona ronda de negociacions programada entre les dues potències aquesta setmana.

Amb tot, el ien ha rebut impuls de la guerra comercial i ha remuntat tímidament les recents pèrdues, fins als 112,60 iens, des dels mínims de poc més de dos mesos de divendres. I el iuan es mostra sense canvis als 6,86 iuans.

Les borses del Pacífic han acabat en el vermell, (-0,12% Austràlia i -0,41% Nova Zelanda).

Noticias relacionadas

contador