Shinzo Abe Donald Trump

El Japó i els Estats Units han posposat la seva segona ronda de converses comercials a Nova York a aquest dilluns, segons ha informat un funcionari japonès, enmig de les preocupacions a Tòquio que el Japó s'enfrontarà a una major pressió per reduir el desequilibri comercial bilateral.

El representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, i el ministre d'Economia japonès, Toshimitsu Motegi, anaven a reunir-se aquest dilluns a la nit, abans de la cimera de dimecres entre el president nord-americà, Donald Trump, i el primer ministre del Japó, Shinzo Abe, en el marc d'una reunió de l'Assemblea General de Nacions Unides.

No obstant això, els Estats Units, citant l'agenda de Lighthizer, ha demanat retardar la reunió, que ara està programada per aquest dimarts a les 8.30 (hora local), segons ha afirmat a Reuters el funcionari.

Lighthizer i Motegi es van reunir per última vegada l'agost sense aconseguir reduir les diferències sobre si obrir les negociacions per a un acord bilateral de lliure comerç. Abe, després d'un sopar amb Trump, va assegurar que tots dos han mantingut converses constructives sobre el comerç, que Motegi i Lighthizer continuarien.

El Japó espera evitar qualsevol fre a les importacions i aranzels d'importació dels Estats Units potencialment més elevats en els seus automòbils, a més de les demandes dels Estats Units d'un acord de lliure comerç.

Els mitjans de comunicació japonesos han assenyalat que el Japó està considerant un acord bilateral que reduiria els aranzels a les importacions agrícoles dels Estats Units a canvi d'evitar aranzels més alts per als automòbils japonesos.

Noticias relacionadas

contador