brokerironia2
11.105,50
  • 55,40
  • 0,50%

Malgrat tocar un nou mínim anual intradia durant la sessió, l'IBEX 35 ha reduït les seves caigudes fins a tancar totalment pla recolzat en els guanys de la banca. El selectiu ha aconseguit mantenir el nivell dels 9.300 punts, tot i que perdre aquest nivell podria empènyer-lo a la baixa fins als 9.000 punts.

Els bancs han estat els principals impulsors del selectiu aquest dimarts, especialment CaixaBank, el valor més alcista de la sessió amb una pujada del 4,43% després d'un informe favorable d’RBC, que li millora el preu objectiu un 19%, fins als 4,4 euros.

També entre els més alcistes, encara que a molta distància de CaixaBank, s'han situat Bankinter (+2,21%), Bankia (+1,5%) i Sabadell (+1,4%).

En canvi, caigudes del 3,2% per a Técnicas Reunidas, que tanca com el pitjor valor del selectiu juntament amb Mediaset (-2,93%) i Arcelor Mittal (-2,25%). També pèrdues per Naturgy (-0,93%) malgrat que Kepler li ha millorat el preu objectiu, tot i que per sota de la seva cotització actual. Una jornada més, pèrdues de l'1% per a Inditex.

Al Mercat Continu han destacat les caigudes de Telepizza, del 6,32%, després d'anunciar dilluns a la tarda els resultats del primer semestre, en els quals va reduir el benefici un 39% per l'aliança amb Pizza Hut.

ANÀLISI TÈCNICA

Malgrat que l'IBEX ha aconseguit remuntar al tancament de la sessió i col·locar-se per sobre de la zona de suport dels 9.300-9.330 punts, "és molt aviat per cantar victòria", segons l'opinió de José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. L'expert afegeix que aquest moviment només ha servit per comprovar on està la zona de suport que cal respectar en tot moment: "Hem de saber que la perforació d'aquest suport, amb folgança i en tancaments, deixaria la porta oberta a una nova 'fuetada' a la baixa amb objectiu als 9.000 punts i per sota no descartarem, fins i tot, els 8.700 punts". Per dalt, l'IBEX troba la resistència als 9.671 punts, últim màxim decreixent.

"Si mirem els grans índexs europeus aquests estan aconseguint recuperar posicions després d’acariciar en el dia d'avui els importants suports que presenten en els mínims d'agost: els 3.336 punts del futur de l'EuroStoxx50", afegeix Rodríguez.

CATALUNYA I ARGENTINA, AL FOCUS

Amb tot, el selectiu espanyol tracta d'allunyar-se dels mínims anuals, als 9.327 punts, mentre que aquest dimarts els inversors deixaran en un segon pla l'actualitat internacional -encara que sense perdre-la de vista- per centrar-se en la nacional, ja que compareix el president de la Generalitat, Quim Torra, que desvetllarà el full de ruta de la Comunitat.

Fora de l'actualitat nacional, aquest dimarts segueix sent notícia Maurici Macri i el seu ambiciós pla de reformes que presenta avui al Fons Monetari Internacional (FMI) per intentar salvar la situació d'Argentina i evitar un nou 'corralito'.

A tot això se suma que els inversors segueixen molt pendents del proper pas dels Estats Units i de la possible implementació d'aquests aranzels, per valor de 200.000 milions de dòlars, sobre les importacions xineses. En teoria aquesta setmana es comunicaran novetats. Per la resta, Anglaterra també és notícia aquesta sessió davant la compareixença de Mark Carney, governador del Banc d'Anglaterra, davant el Comitè del Tresor de Parlament britànic, durant el qual ha confirmat que segueix disposat a continuar al capdavant del Banc d'Anglaterra.

A la resta d'Europa, jornada de pèrdues entre els grans índexs, especialment per al CAC 40 i el DAX 30, que cedeixen a prop d'un 1%.

Noticias relacionadas

contador