japan-stock-down-300x169

Les borses asiàtiques han tancat amb signe mixt aquest dimecres amb el Nikkei japonès arrossegat pels seus fabricants automobilístiques.

  • 37.934,76
  • 0,81%

El selectiu nipó ha tancat amb caigudes del 0,7%, mentre que el Topix ho ha fet amb una caiguda del 0,89%. "Si fas un cop d'ull a l'economia japonesa, està millorant i no està subjecta a hores d'ara a la guerra comercial amb els EUA", apunta Kevin Leung, de Haitong International Securities.

Toyota i Honda han liderat les caigudes del selectiu nipó

A Austràlia, l’ASX 200 ha tancat amb una pujada del 0,3%, impulsat pel bon comportament de les seves companyies mineres sobre el parquet. Per la seva banda, a Hong Kong l'índex Hang Seng ha tancat amb un 0,52% a la baixa. Finalment, els mercats a la Xina i Corea del Sud han estat tancats per la celebració d'una festivitat local.

La caiguda de les automobilístiques nipones ha aconseguit la seva màxima expressió en Toyota (-2,5%) i Honda (-3,8%) i ha tingut lloc per la caiguda de vendes als EUA durant el mes de setembre, probablement com a fruit de la política més proteccionista de Trump i la guerra comercial que lliura amb l'altre gegant asiàtic, Xina.

"No crec que sigui tan dolent, al cap i a la fi el setembre de l'any anterior va ser un mes amb vendes excepcionalment altes", ha asseverat l'analista Karl Brauer en paraules a la CNBC.

Noticias relacionadas

contador