trump china portada guerra comercial
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Els parquets asiàtics han tornat a les pèrdues per tancar la setmana. I tot, després que la guerra comercial torni a preocupar el mercat i els inversors.

El Hang Seng de Hong Kong, que ha tornat a cotitzar després de la festivitat de l'Any Nou xinès, ha tancat amb caigudes del 0,18%. Al Japó, el Nikkei 225 ho ha fet amb notables pèrdues del 2,01%, mentre que el Topix s'ha deixat un 1,89%.

Per la seva banda, el Kospi sud-coreà ha tancat amb caigudes de l'1,2%. A Austràlia, l’ASX 200 s'ha deixat un 0,34% al tancament de la sessió i, a Índia, Tata Motors, la matriu de Jaguar, s'ha desplomat un 18% després de publicar els seus resultats trimestrals aquest dijous.

Aquest dijous es va conèixer la notícia que l'esperada reunió entre Trump i Xi Jinping és "molt improbable" que passi abans de la data límit marcada per les dues majors economies del món, el proper mes de març. "A curt termini, la raó per la qual tenim aquest conflicte té a veure amb les enquestes de vot de Trump", afirma Steve Goldman a la CNBC.

Per la seva banda, Joseph Capurso, estrateg del banc central australià, destaca que "l'economia xinesa pot assumir el cop dels aranzels, però causarà una desacceleració en el seu creixement".

Noticias relacionadas

contador